Naar de startpaginaStart hier met reserverenFilms die wij verwachtenKomende EvenementenKinderfeestjesAlgemene informatie over ons theaterOver Metro

Metro Tiel is een kleine, knusse en gezellige bioscoop gelegen in het centrum van Tiel. Dankzij de gezellige inrichting, comfortabele stoelen en de gezellige en ontspannen sfeer, zult u zich direct op uw gemak voelen in onze bioscoop.

Er zijn in de directe omtrek voldoende parkeerplaatsen, die allemaal binnen 5 minuten loopafstand liggen. Het centraal station ligt slechts op 7 minuten loopafstand.

Onze zalen

Metro heeft boven 4 kleine, gezellige en overzichtelijke zalen. Onze zalen bieden plaats aan 335 bezoekers. Alle zalen zijn uitgerust met  Dolbi Digitaal geluid, zijn gedigitaliseerd en hebben de mogelijkheid om Digital 3D films te vertonen.

Adres

Metro Tiel
Walstraatje 4
4001 AZ Tiel
T:0344-613737

 

Bezoek onze bioscoop op facebook:     Metro op facebook

 Ingang Metrobioscoop
  
  


Openingstijden

 Maandag  19:30 t/m 22:00
 Dinsdag 19:30 t/m 22:00

 Woensdag

 12:15 t/m 17:00

 19:30 t/m 22:00
 Donderdag 10:15 t/m 22:00
 Vrijdag 10:15 t/m 22:00
 Zaterdag 10:15 t/m 22:00
 Zondag 

 10:15 t/m 22:00


Tarieven

Animatie films  

€ 7,50  

 

Films€ 9,00  
3D Animatiefilms (NL)€ 9,50 
3D Films (OV)  €11,00 
Ladies Night 

€14,50*

 
Ochtendvoorstellingen/Dinsdagavond/Vrijdagmiddag€ 6,00**  
 € 8,00** 3D  
Kinderfeestjes (Zie 'Kinderfeestjes' )                       Vanaf€10,50*     
Metro Bioscoopbon incl. consumptie

€11,00 

 

 

Reserveringskosten bedragen € 0,50 per kaartje

* Cadeaubonnen, vrijkaarten en andere actiebonnen zijn niet geldig.
** Het dinsdag/vrijdagmiddag tarief geldt niet in schoolvakanties en niet in combinatie met andere acties en/of kortingen.
** Het ochtendtarief is wel geldig in schoolvakanties, maar niet in combinatie met andere acties en/of kortingen.


 

Acties/kortingen

 

 CJP Maandag t/m vrijdag. Mu.v. vakanties en 3D films€ 1,25 
 65+ M.u.v. 3D films.€ 1,50 
 Kidsclub 
€ 1,00 
 La Vie kappersNiet geldig met andere kortingen/acties/actietarieven. Bij 3D films geldt een toeslag (€ 2,50) 
 StrippenkaartBij inlevering van een volle (3D) strippenkaart ontvangt u een bioscoopkaartje gratis  

 


MaDiWoDo Bioscoopkaart

Ik heb een plastic MaDiWoDo Bioscoopkaart of een MaDiWoDo Bioscoopkaart E-voucher, wat kan ik er mee?

Een MaDiWoDo Bioscoopkaart (zowel de plastic als de e-voucher variant) kan bij meer dan 150 bioscopen én filmtheaters in Nederland worden gebruikt, maar kan alleen worden ingeleverd op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op erkende feestdagen en in de kerstvakantie is het MaDiWoDo Bioscoopkaart niet geldig. Voor 3D vertoningen geldt een toeslag. Bekijk de website van de te bezoeken bioscoop of filmtheater voor eventuele overige toeslagen en/of reserveringskosten. De kaart is niet te gebruiken in combinatie met andere acties en arrangementen en is niet in te wisselen voor contanten. Een MaDiWoDo Bioscoopkaart is geldig voor alle films en op de bon staat een geldigheidsdatum vermeld. Is deze datum verstreken, dan accepteert de bioscoop deze bon niet meer.

 

 


Kids Club

 
 yarca2017 Vind jij naar de bioscoop gaan superleuk? Ben je 12 jaar of jonger? Kom dan bij Kids Club!

Metro Tiel heeft een eigen kidsclub: Yarca’s Kids Club! Als je daar lid van bent, kun je gebruik maken van speciale acties en kortingen:

 • Je krijgt € 1,- korting op Nederlandstalige kinderfilms die ’s middags worden gedraaid (vrijdagmiddag en feestdagen uitgezonderd);
 • Elke keer als je naar de film gaat, krijg je een stempel en bij de 5de en 10de stempel mag je gratis naar de film;
 • Jij wordt uitgenodigd voor speciale voorpremières;
 • Maar dat is nog niet alles! Je ontvangt een vrijkaartje als je jarig bent, daarmee mag jij naar een leuke kinderfilm!

Hoe werk het? Het aanmeldformulier kun je vragen bij de kassa. Lever het formulier in bij de kassa, samen met € 7.50 inschrijfgeld. Nadat je bent ingeschreven krijg je je eigen clubkaart. Voor maar € 7.50 ben je een heel jaar lang lid!

Wil je het lidmaatschap verlengen? Dat kan natuurlijk ook. Lever dan het verlengformulier en € 7.50 in bij de kassa en je bent voor één jaar langer lid.   

  

Huisregels 3D-voorstellingen

 • Bij 3D-voorstellingen gelden niet alle kortingen of vrijkaarten. Voor meer informatie kunt u terecht bij de kassa.
 • De Nationale Bioscoopbon vertegenwoordigt de waarde die erop staat.
 • 3D-films draaien zonder pauze.
 • Bij binnenkomst in de zaal ontvangt u op vertoon van uw toegangskaart de speciale 3D-bril in bruikleen.
 • U bent vanaf dat moment ZELF verantwoordelijk voor de bril.
 • Na afloop van de film dient u de bril in te leveren bij het verlaten van de zaal.
 • Schade/diefstal/verlies van de 3D-bril berekenen wij door aan de klant: € 50,- per bril. Wij vragen u dan een schadeformulier in te vullen.
 • Bij (het vermoeden van) diefstal of opzettelijke schade aan onze eigendommen wordt onmiddellijk aangifte gedaan bij de politie.
 • Bij het bezoeken van een 3D-film gaat u akkoord met onze huisregels.


Hoe is de wet opgesteld voor Kijkwijzer?

Metro leeft de regelgeving rond kijkwijzer strikt na. Aan de kassa kan om legitimatie worden gevraagd in geval van gerede twijfel. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Dat betekent dat Kijkwijzer en ook PEGI, de Kijkwijzer voor games, informatie in de vorm van waarschuwingen bieden. De leeftijden van Kijkwijzer en PEGI kennen echter ook een wettelijk aspect. Dit is geregeld in Artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht. Het artikel zegt letterlijk: 'Met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft hij die een afbeelding of voorwerp, of een gegevensdrager, bevattende een afbeelding waarvan de vertoning schadelijk is te achten voor personen beneden de leeftijd van zestien jaar, verstrekt, aanbiedt of vertoont aan een minderjarige van wie hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, dat deze jonger is dan zestien jaar'.

Ik ben jonger dan 12 jaar. Mag ik wel een film bezoeken die voor 12 jaar en ouder is gekeurd?

Het is toegestaan om onder begeleiding van een volwassene een film met een keuring van 12 jaar en ouder te bekijken. Zonder begeleiding is dit helaas niet mogelijk.

Ik ben jonger dan 16 jaar. Mag ik wel een film bezoeken die voor 16 jaar en ouder is gekeurd?

Helaas is dit niet mogelijk. Ook niet onder begeleiding van een volwassene! Wij zijn gebonden aan de wettelijke bepalingen.


Als wij een jonger persoon toelaten tot een film met een keuring voor 16 jaar en ouder, dan zijn wij strafbaar. Dit is de reden dat wij, ongeacht aanwezige personen die ouder dan 16 jaar zijn, de toegang moeten weigeren.

Waar vind ik meer informatie over kijkwijzer?

Voor meer informatie betreffende de kijkwijzer verwijzen wij u graag door naar de website van Kijkwijzer: www.kijkwijzer.nl.

Wat is het toelatings- en verkoopbeleid?

Een bioscoopexploitant is op grond van wetsartikel 240a in Wetboek van Strafrecht strafbaar wanneer zij een persoon jonger dan 16, toelaat tot een film met de classificatie 16. Een bioscoopeigenaar mag iemand om legitimatie vragen of, op basis van een vermoeden dat iemand jonger is dan 16 jaar, de toegang weigeren tot een film met de classificatie 16. Ook videotheken en winkels hebben met deze wet te maken: zij mogen geen dvd's of games met een 16-classificatie verkopen of verhuren aan personen jonger dan 16.

Het is met ingang van 1 januari 2005 verplicht om vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs te dragen. De overheid geeft aan dat artikel 240a Wetboek van Straftrecht ook voor de andere leeftijden van toepassing is.

In februari 2009 is een Convenant getekend tussen de branches, het NICAM en het Ministerie van Justitie. Dit moet leiden tot een betere handhaving van de leeftijdsgrenzen voor audiovisuele producten in bioscopen, winkels, videotheken en bibliotheken. In dit convenant is de afspraak opgenomen dat de leeftijdsgrens van 16 jaar gehandhaafd wordt. Voor de leeftijdsgrens van 12 jaar zal bij twijfel altijd naar de leeftijd gevraagd worden waarbij het antwoord als correct wordt beschouwd.

Er kan om legitimatie worden gevraagd. Geen legitimatie = Geen toegang!!!

http://www.kijkwijzer.nl/

 


Foto's

foyer

foyer

bar

foyer